Wat is de prijs van een ontstoppingsdienst?

Badkamer Lekdetectie Vocht
the_title()

Een onstoppingsdienst is vaak een redder in nood want een verstopte afvoer of riolering is erg vervelend. Vaak kan je je toilet, douche of gootsteen tijdelijk niet meer gebruiken, er kunnen vieze geurtjes ontstaan en je kan last krijgen van vochtproblemen. Verstoppingen snel oplossen is dan ook erg belangrijk. Je kan deze werken overlaten aan een ontstoppingsdienst. In dit artikel kom je meer te weten over wat een ontstoppingsdienst doet en hoeveel een ontstoppingsdienst kost.

Wanneer is het nodig om een ontstoppingsdienst in te schakelen?

Is je toilet verstopt? Loopt het water van je wasmachine niet meer weg? Zitten je rioleringen verstopt? Dan is het tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen. verstoppingen zijn erg lastig. Vaak kan je je toilet of douche een tijdje niet meer gebruiken, er kan een vieze geur optreden en er kunnen lekkages ontstaan. Je laat dit dan ook best zo snel mogelijk oplossen.

Er zijn verschillende oorzaken van verstoppingen. Vaak kan je dit vermijden door je afvoer regelmatig schoon te maken en etensresten of vuil in de vuilbak te doen in plaats van het door te spoelen. Veelvoorkomende oorzaken van een verstopte afvoer zijn etensresten, een grote hoeveelheid toiletpapier, tampons of maandverband, haren in het doucheputje, …

Verstopte afvoer versus verstopte riool

Bij een verstopte afvoer is er een verstopping op één plaats, bijvoorbeeld in de gootsteen. Vaak kan je dit zelf oplossen. Een verstopte riool is een groter probleem. Het gaat hierbij om een verstoppingop meerdere plaatsen, bijvoorbeeld je gootsteen én je toilet én je douche. Het wordt afgeraden om dit zelf op te lossen.

Problemen vermijden is het allerbelangrijkste en kleine verstoppingen in de afvoer kan je vaak zelf oplossen. Bij grotere problemen is het echter voordelig een ontstoppingsdienst in te schakelen. ze kunnen de verstopte riool grondig inspecteren, je weet zeker dat de werken goed en vlot gebeuren, je weet bij wie je terecht kan bij eventuele latere problemen én als je woning ouder is dan 10 jaar heb je recht op een verlaagd btw-tarief wanneer je een vakman inschakelt.

Wat doet een ontstoppingsdienst?

Een ontstoppingsdienst houdt zich bezig met het oplossen van verstoppingen, maar ook met een aantal andere werken.

Toilet ontstoppen

Een verstopt toilet kan je in veel gevallen zelf ontstoppen. Dit kan je doen door met rubberen handschoenen te voelen of je de blokkade kan verwijderen. Lukt dit niet? Dan kan je het proberen met een ontstopper. Krijg je de blokkade niet zelf weg (of zie je het niet zitten om dit zelf te doen), dan kan je terecht bij een ontstoppingsdienst. Zij hebben de nodige tools om de verstopping snel op te lossen.

Afvoer ontstoppen

Wanneer je afvoer verstopt is, kunnen er allerlei problemen ontstaan zoals vieze geurtjes, lekkages en waterschade. De afvoer van de douche geraakt vaak verstopt door haren, de afvoer van een gootsteen meestal door etensresten. Je kan in veel gevallen de blokkade zelf verwijderen, maar als dit niet lukt kan je de werken ook overlaten aan een professional.

Riolering ontstoppen

Een verstopte riolering kan voor grote problemen zorgen en moet snel opgelost worden. Als je regelmatig last hebt van verstoppingen of zowel je toilet als gootsteen en douche samen verstopt zijn, is de kans groot dat je riolering verstopt is. Een ontstoppingsdienst kan met behulp van een camera onderzoeken waar de verstopping zit en dit zo oplossen.

Rioolreiniging

Wil je vermijden dat je riolering verstopt raakt? Dan is een regelmatige reiniging van je riool een goed idee. Je kan een vakman inschakelen om het riool periodiek te reinigen of ontkalken of je kan er voor kiezen dit eenmalig te laten doen.

Beerput en septische put legen

Als je een beerput of septische put hebt, moet je deze regelmatig laten ledigen door een vakman om problemen te voorkomen. Treden er verstoppingen op? Dan is het waarschijnlijk dringend tijd om de ontstoppingsdienst te bellen. De put wordt met een pomp geleegd en nadien wordt het vuil weggebracht naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Je krijgt steeds een attest wanneer deze werken gebeurd zijn.

Reparaties

Verstoppingen kunnen je leidingen beschadigen. Als je afvoer of riolering beschadigd is, voert de ontstoppingsdienst ook herstellingen uit. Je vakman kan de staat van je leidingen inspecteren met bijvoorbeeld een camera. Bij leiding- of rioolrenovaties is het meestal mogelijk om de leiding van binnenuit te repareren. Zo moet de grond niet opengebroken worden, wat voor snellere, aangenamere en goedkopere werken zorgt.

Hoeveel kost een ontstoppingsdienst?

De prijs die je betaalt hangt af van verschillende factoren. Onder andere het soort verstopping, de ernst van het probleem en de werkzaamheden die de vakman zal moeten uitvoeren spelen een rol. In de tabel hieronder geven we een overzicht van richtprijzen van een aantal ontstoppingswerken. Hou er rekening mee dat dit gemiddelde kosten zijn, de totaalprijs van jouw ontstopping kan hoger of lager liggen dan deze prijs.

OntstoppingswerkenGemiddelde prijs
Douche, bad of lavabo ontstoppen140-165 euro
Gootsteen ontstoppen140-165 euro
WC ontstoppen140-165 euro
riolering ontstoppen140-165 euro
Ledigen septische put/beerput100-300 euro
Camera-inspectie90-110 euro
Afvoer restafval0,20 euro per kilo

Heb je ’s avonds of ’s nachts heel dringend een ontstoppingsdienst nodig? Dan zal je waarschijnlijk meer betalen. Hetzelfde geldt in weekenden en op feestdagen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met een vakman.

Vraag een gratis offerte voor een ontstoppingsdienst

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.