Helemaal hip: stalen binnendeuren

Ramen en deuren
the_title()

De stalen binnendeuren zijn terug van weggeweest. Dat is niet onlogisch, want stalen binnendeuren bieden heel wat voordelen. Ze laten heel veel licht door en door hun strakke afwerking geven ze een moderne uitstraling. Verder zijn ze ook nog eens zeer stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Tot slot zijn stalen binnendeuren ook verkrijgbaar in heel wat kleuren. De deuren kunnen in iedere RAL-kleur gelakt worden. Er zijn weliswaar ook enkele nadelen aan stalen binnendeuren. Ze zijn moeilijk om zelf te plaatsen en ze zijn ook duurder dan deuren in andere materialen. Hieronder worden de verschillende soorten stalen binnendeuren besproken en de prijs ervan. 

Soorten stalen binnendeuren

Allereerst wordt er een onderscheid gemaakt tussen volledige stalen deuren en stalen binnendeuren met glas. Volledige stalen binnendeuren worden heel weinig gebruikt. Enkel in ziekenhuizen of concertgebouwen. Ze dragen daar bij tot de veiligheid, omdat ze brandveilig en sterk zijn. Stalen binnendeuren met glas komen veel vaker voor. Hieronder vind je een overzicht van de drie meest voorkomende stalen binnendeuren met glas.

Scharnierdeuren

De eerste en meest populaire soort zijn de scharnierdeuren. Scharnierdeuren zijn de perfecte oplossing als u tocht en geluid wil tegenhouden. Door de sluitlat en de rubbere dichting zijn ze zeer goed geïsoleerd en laten ze nauwelijks lawaai of tocht door. Ze zijn ideaal om tussen de hal en de living of keuken te plaatsen, omdat je dan de keuken of living niet telkens afkoelt door de temperatuur in de hal, die toch vaak iets kouder is. Scharnierdeuren zijn zowel verkrijgbaar in enkele als in dubbele deur. Verder is het ook belangrijk om te weten dat de scharnieren boven op de vloer gevestigd worden zodat het volledige scharniersystem onzichtbaar is. 

Harmonicadeuren

De tweede soort zijn de harmonicadeuren. Harmonicadeuren zijn zeer mooi en geven een stijlvolle toets aan je woning. Ze zorgen ervoor dat je een ruimte kan afsluiten indien nodig. Ze laten ook zeer weinig geluid door. Er bestaan heel veel verschillende mogelijkheden waarop een harmonicadeur geopend kan worden. Om daar meer over te weten, neem je best contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van ramen en deuren. 

Pivoterende deuren

De derde soort zijn de pivoterende deuren, ook wel taatsdeuren genoemd. Pivoterende deuren zijn net iets specialer dan de andere binnendeuren, omdat ze vaak gebruikt worden voor deuren die zeer breed zijn. Ze bevatten ook een hightech veersysteem dat de deuren in alle richtingen laat opendraaien. Je kan dus volledig kiezen in welke richting je de deur wenst open te doen. Bij pivoterende deuren wordt er gewerkt met pompsystemen die ingewerkt zijn in de deur zelf. Er hoeven dus geen breekwerken gedaan te worden bij de installatie van de deuren. Voor de pivoterende deuren bestaan er twee pompsystemen waaruit gekozen kan worden. De keuze wordt gemaakt op basis van de grootte en het gewicht van de deur. Het Argentta pivotica pro systeem wordt gebruikt voor deuren tot 100 kg. Voor nog zwaardere deuren wordt het Fritsjurgens System 3 systeem gebruikt. De pivoterende deuren kunnen op elke ondergrond (beton, parket, beton of steen) geïnstalleerd worden. De enige vereiste is een stevig plafond. Je hoeft dus geen extra kosten te verwachten voor bijzondere voorzieningen die aanwezig moeten zijn. 

De derde soort zijn de schuifdeuren. Het grootste voordeel van schuifdeuren is dat ze zeer elegant zijn en dat ze weinig ruimte innemen. Schuifdeuren kunnen op drie verschillende manieren gemonteerd worden: tegen de muur, tegen het plafond of in het plafond. Net zoals bij de pivoterende deuren is de enige vereiste dat het plafond voldoende stevig is. 

Prijzen

Aangezien stalen binnendeuren moeilijk zelf te plaatsen zijn, wordt er bij de totale kost van stalen binnendeuren zowel rekening gehouden met de aankoopprijs als met de kosten van de installatie van de stalen binnendeur

De aankoopprijs van de stalen binnendeuren met glas is afhankelijk van het type dat je graag wenst. Een stalen scharnierdeur kan je vinden vanaf 695 euro, een stalen pivoterende deur vanaf 895 euro en een stalen schuifdeur vanaf 995 euro. Het verschil in aankoopprijs tussen de drie soorten stalen binnendeuren met glas is dus redelijk groot. 

De prijs voor de installatie is afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Gemiddeld wordt voor het plaatsen van een stalen binnendeur 300 euro gerekend. Indien je de deur niet zelf gaat ophalen, moet je ook nog rekening houden met bezorgingskosten. Voor de bezorgingskosten vragen de meeste bedrijven om en bij de 80 euro. Uiteraard kunnen deze kosten oplopen als je op grote afstand woont van de locatie van het bedrijf.  

Tot slot kan je er ook voor kiezen om je stalen binnendeur volledig op maat te laten maken. Dat is wel een stuk duurder. Deuren op maat zijn beschikbaar vanaf 1500 euro, maar kunnen ook oplopen tot 2500 euro. Veel is dus afhankelijk van wat je zelf graag wil. 

Vraag een gratis offerte aan voor een stalen binnendeur

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.