Wat zijn de toepassingen en de prijs van krimpfolie?

Bouwen
the_title()

Krimpfolie wordt op veel manieren gebruikt. Het is zoals de naam zegt, een folie die krimpt bij gebruik van hitte. Als kind heb je er waarschijnlijk mee geknutseld om sleutelhangers van te maken, maar het wordt vooral op grotere schaal gebruikt. Het is een veelvoorkomende verpakking, daarom zie je het in een heleboel sectoren. Zoals de verpakking van een sixpack water: deze is omhuld door een strakke laag krimpfolie. Ook op bouwplaatsen zal je het gebruik van krimpfolie zien om panden of steigers te beschermen. Maar wat is het juist? En hoeveel kost krimpfolie?

Wat is krimpfolie?

Het is een plastic film die vooral gebruikt wordt voor de verpakking van allerlei soorten voorwerpen. Polyetheen is het meest gebruikte materiaal en het is beschikbaar in verschillende diktes, kleuren en krimpratio’s. Door het plastic te verhitten, krimpt de folie strak rondom het object. Dit wordt meestal gedaan met een speciale machine, oven of warmtepistool. Zo wordt het beschermd tegen vocht en vuil, maar blijft het ook stevig op zijn plek zitten.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Krimpfolie heeft allerlei toepassingen. Denk maar aan de strakke verpakking rondom flessen, dozen of paletten. Die witte plastic die je vaak over een boot ziet is ook verhitte folie. Verder wordt het vaak gebruikt in knutselprojecten.

Naast al deze toepassingen zal je krimpfolie vooral op bouwplaatsen veelvuldig gebruikt zien worden. Als er slecht weer is voorspeld, zal er folie over de steigers gemonteerd worden; op die manier is het toch mogelijk om verder te werken aan een project. Soms worden zelfs hele panden verpakt in krimpfolie ter bescherming van het slechte weer.

Steigerkrimpfolie

Als je je bouwplaats goed wil beschermen kies je er best voor om krimpfolie op de steigers te laten plaatsen.

  • Je personeel zal in verschillende weersomstandigheden door kunnen werken.
  • De bouw- of werkplek blijft droog en windvrij.
  • Je materialen worden niet beschadigd.

Deze soort krimpfolie wordt ook wel steigerkrimpfolie genoemd. In tegenstelling tot de standaard folie is deze een pak sterker. Dit omdat het resistent moet zijn tegen wind, regen en sneeuw. In dit geval wordt er ook vaak gekozen voor witte folie omdat deze goed bestand is tegen Uv-straling. Zo kunnen je werknemers doorwerken in verschillende weersomstandigheden en blijft je project operationeel.

Deze soort folie wordt niet enkel gebruikt in de steigerbouw. Het is ook belangrijk om andere metalen voorwerpen zoals machines, pallets en boten te beschermen omdat ze gevoelig zijn voor vocht. Als je tijdens de winter je boot wil opbergen, doe je hier best een folie rond. Op die manier vermijd je roest en beschadiging. Dit kan je gemakkelijk doen door het te laten krimpen met een warmtepistool. Wanneer de zomer dan terug voor de deur staat, kan je genieten van een nette en schone boot.

Krimphoezen

Krimphoezen daarentegen worden gebruikt voor de bescherming van dozen en pallets tijdens transport of stockage. Deze zijn gemakkelijk afscheurbaar omdat ze op rol worden geleverd. Zo passen ze rond alle vormen en groottes. Krimphoezen zijn vaak transparant zodat je nog kan zien wat er onder de verpakking zit. Deze folie wordt ook gekrompen door middel van een krimppistool.

De prijs van krimpfolie

Hoeveel kost krimpfolie nu? Wel, dat is heel afhankelijk van je project. Voor een kleine rol transparante steigerkrimpfolie van 200cm x 50cm x 120 micron dikte van gewone kwaliteit betaal je 50 tot 70 euro. Dit loopt op als je kiest voor een grotere rol of sterker materiaal. Reken bij bestendiger materiaal van goede kwaliteit tussen 120 en 300 euro. Witte krimpfolie zal ook iets duurder zijn, door zijn Uv-bestendigheid.

Krimphoezen voor rond dozen en pallets zullen tussen 100 en 170 euro kosten. Deze hoezen worden afgeleverd op rol, dus de prijs hiervan hangt af van de grootte en lengte. Hoe groter de rol, hoe duurder het kostenplaatje.

Vergeet ook niet dat je een krimppistool nodig zal hebben. Als je onderneming hier nog niet over beschikt zal je een eenmalige investering moeten doen die tussen 350 en 1000 euro ligt inclusief accessoires.

Hulp nodig?

Zelf inschatten welke benodigdheden en hoeveel krimpfolie je juist nodig hebt is geen makkelijke klus. Als je niet goed weet waar te beginnen is het handig om te rekenen op de hulp van een bedrijf dat gespecialiseerd is in krimpfolie. Deze kan je helpen bij de keuze krimpfolie en accessoires die nodig zijn voor de plaatsing, Bovendien kunnen ze je ook helpen met de plaatsing ervan.

Vraag een gratis offerte aan voor krimpfolie

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.