De voordelen van vast tapijt

Vloer
the_title()

Als je denkt dat een vast tapijten vloer geen voordelen heeft, dan heb je het mis. Ondanks de populariteit van parket en laminaat wordt tapis plain nog zeer vaak gebruikt in trendy woningen. Door nieuwe technieken en materialen zijn de tapijten een stuk kwalitatiever en zien ze er beter uit. Er is een ruim aanbod aan verschillende stoffen en kleuren, zo is er altijd wel een tapijt te vinden dat volledig aansluit bij de stijl van je woning. Breng gezelligheid en warmte naar je interieur door een vast tapijt te laten plaatsen.

Voordelen

  • Een tapijtvloer is zacht, warm en comfortabel. Geen koude voeten meer in de winter, want het is goed isolerend tegen de koude buitentemperaturen. Het straalt ook sfeer en gezelligheid uit wat meteen zorgt voor een huiselijk gevoel.
  • Door het ruim aanbod heb je keuze uit een hele reeks kleuren, structuren en materialen. Daardoor vind je altijd wel een tapijt dat bij je wensen past. Je kan rekening houden met de onderhoudseisen, vochtgevoeligheid, slijtage, etc.
  • Ze zorgen niet enkel voor bescherming tegen de kou, maar zijn daarnaast ook geluidsisolerend en schokdempend. Dit is zeker handig als je in een flat of appartement woont en je buren zo min mogelijk last wil bezorgen.
  • Vaste tapijten zijn antislip, wat veiliger is voor kleine kinderen of mensen met een beperking. Door de zachte ondergrond zal wanneer iemand valt de schade ook miniem blijven.
  • De prijzen voor vaste tapijten zijn doorgaans goedkoper dan harde vloerbedekking.
  • Vroeger waren tapijten absoluut niet geschikt voor mensen met allergieën, maar door nieuwe speciale behandelingen is dit wel mogelijk. Enkel als je allergisch bent aan mijten blijft een vast tapijt in je woning wel afgeraden.
  • Vloertapijt is onderhoudsvriendelijk, twee keer per week stofzuigen volstaat. Er bestaan ook reinigingsproducten die speciaal gemaakt zijn om vlekken uit textiel te halen.

Soorten vast tapijt

Het gewone vast tapijt is de meest voorkomende vorm. Dit kan je makkelijk op maat laten maken om bijvoorbeeld een slaapkamer of living mee te bedekken. Een loper daarentegen wordt gebruikt voor lange gangen of als trapbekleding. Wanneer je tapijttegels gebruikt kan je deze makkelijk vervangen als er een grove vlek op zou zitten. Ben je niet zeker welke soort je best kiest? Neem contact op met een vakman voor advies.

De meeste tapijten worden getuft door machines. Dit gaat enorm snel en foutloos, waardoor het kostenplaatje ook niet hoog zal zijn. Bij deze techniek worden het garen in een latexlaag verwerkt. Bij een authentiek geweven tapijt daarentegen wordt dit in een latex of jute laag geweven of geknoopt. Door deze arbeidsintensieve en complexe productiewijze zal je voor een geweven exemplaar iets meer betalen.

Plaatsingsmethodes

Een goede plaatsing is cruciaal bij vast tapijt. Wordt deze slordig uitgevoerd? Dan zal de levensduur en kwaliteit enorm achteruitgaan. De ondergrond moet droog, vlak en glad zijn, soms moet er een extra laag onder komen, het tapijt moet strak vastgemaakt worden… Bovendien zijn er ook verschillende methodes om een tapijt te plaatsen: lijmen, plakken, vastnieten of vasttimmeren.

Deze klus zal dus met de nodige vakkundigheid en ervaring moeten worden uitgevoerd. Schakel daarom een professional in voor tips en de plaatsing van vast tapijt.

Prijs vast tapijt

De prijs van vast tapijt zal sterk afhangen van de soort, het merk en de plaatsingstechniek. Reken ongeveer van 20 tot 40 euro per vierkante meter. Doe hier 10 tot 15 euro per vierkante meter bij als je dit ook wil laten plaatsen door een expert.

Je budget hoeft dus niet heel hoog te liggen, want voor ongeveer 50 euro per vierkante meter kan je al een vast tapijt laten plaatsen.

Wil je vast tapijt laten plaatsen?

Weet je niet welk tapijt best te kiezen? Dan kan je altijd terecht bij experts. De professionals op TrustUp.be weten wel raad en helpen je met plezier verder. Daarnaast zorgt de vakman voor een correcte plaatsing en goed verloop van de werkzaamheden. Geniet jarenlang van een hoogwaardig vast tapijt dat kwalitatief is geplaatst door te rekenen op de hulp van een expert.

Je kan ook gemakkelijk ondernemingen vergelijken door verschillende offertes op te vragen. Door je vraag zo goed mogelijk te omschrijven zal je ook de meest correcte prijsschatting krijgen. Dit is belangrijk omdat de kosten van deze werken vaak variëren. Kom dus niet voor onverwachte verrassingen te staan en leg de verschillende voorstellen naast elkaar. Vraag dus snel een offerte aan bij een ervaren vakman die over de nodige expertise beschikt om jou verder te helpen bij de plaatsing van vast tapijt.

Vraag een gratis offerte aan voor een vast tapijt

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.