Wat zijn de toepassingen en prijs van silicone voegwerken?

Gevel
the_title()

Silicone voegwerken kan je op verschillende plekken in de woning tegenkomen, bijvoorbeeld bij de voegen van je gevel of in je badkamer of keuken. Gevelvoegen dienen voornamelijk tot het beschermen van je gevel. Ook in de badkamer en de keuken hebben ze een beschermende functie tegen bijvoorbeeld vocht en lucht. Deze voegwerken vallen onder de categorie elastische voegwerken en worden meestal uitgevoerd door een professionele kitter. In dit artikel geven we je de verschillende toepassingen mee van silicone voegwerken en het prijskaartje dat daaraan vasthangt.

Voordelen van silicone voegwerken

Silicone voegwerken vallen onder elastische voegwerken. Het grootste voordeel aan dit soort voegwerken is hun water- en luchtdichtheid. Dit maakt deze voegwerken ook ideaal om ramen of deuren goed af te sluiten. Elastische voegwerken dienen zich ook om oude beschadigde voegwerken vlot te kunnen herstellen. Silicone voegwerken hebben een zeer goede hechting en kunnen daardoor zelfs als lijm gebruikt worden, bijvoorbeeld wanneer twee verschillende soorten materialen aan elkaar verbonden moeten worden.

Je kan silicone voegkitten zowel vinden in een transparante kleur als in een standaard witte kleur, maar daarnaast kan je als je zoekt nog een heleboel andere kleuren op de markt vinden om de voegen aan te passen aan jouw unieke wensen. Naast waterbestendig zijn deze voegen ook UV-bestendig. Ook op vlak van isolatie is het gebruiken van silicone voegen een goede keuze. Elastische voegen zijn verder ook zoals de naam zegt zeer elastisch en ze blijven dit ook. Dit betekent dat ook wanneer bepaalde materialen uitzetten of inkrimpen (wat weleens kan gebeuren door bijvoorbeeld hitte of vriesweer) de voegen zichzelf mee kunnen aanpassen aan deze kleine veranderingen.

Toepassingen silicone voegwerken

Voor de gevel

Door hun waterdichtheid zijn silicone voegwerken ideaal om je gevel te voegen of om scheuren in de voegen van je gevel bij te werken. Een kitter kan ook verschillende andere gevelelementen voorzien van goed afgedichte voegen, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan sierelementen of dorpels. Siliconen voegen zorgen hierbij voor een naadloze verbinding tussen de verschillende gevelelementen. Door de voegwerken uit te besteden aan een professionele kitter kan je rekenen op een nauwkeurig en duurzaam resultaat.

In de keuken en de badkamer

Siliconen voegwerken kom je ook weleens tegen in badkamer of keuken, dit voornamelijk vanwege hun sterke bestendigheid tegen water. Het wordt vooral gebruikt om bepaalde voegen af te dichten, bijvoorbeeld de voegen tussen de muur en het bad of de douche. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig en juist gebeurd zodat het latere risico op schimmel beperkt wordt en zodat de siliconen voegen zo onzichtbaar mogelijk zijn in je ruimte. Deze voegen moeten ook goed onderhouden worden en regelmatig gereinigd worden om schimmel te voorkomen.

Voor ramen en deuren

Ook rondom ramen of deuren worden vaak siliconen kitwerken uitgevoerd. Door hun lucht- en waterdichtheid en hun bestendigheid tegen het weer is dit vaak de ideale manier om voegen bij ramen of deuren af te dichten. Hierbij is zeker het isolerend element een groot voordeel.

Prijs van silicone voegwerken

Voor elastische voegen kan je ongeveer op dezelfde prijs rekenen als bij traditioneel voegen. Per m2 kan je gemiddeld rekenen op een prijs tussen 8 en 13 euro, afhankelijk van onder andere de vakman die je kiest. Wanneer je oude voegen eerst uitgehakt of uitgeslepen moeten worden moet je rekenen op een extra kost van ongeveer 32 euro per vierkante meter.

Een professionele kitter inschakelen?

Soms kiezen mensen ervoor om met een siliconenkit en een kitpistool zelf aan de slag te gaan. Toch kan het verstandig zijn om dit werk uit te besteden aan een professional. Zij hebben de nodige ervaring en kennis om ervoor te zorgen dat je kan rekenen op een kwaliteitsvol resultaat. Het aanbrengen van een siliconenkit is ook niet te onderschatten en vereist een zeker oog voor detail en nauwkeurigheid om latere problemen te voorkomen. Wil je graag offertes laten opstellen voor jouw voegwerken?

Vraag een gratis offerte voor een professionele kitter

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.